Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Vyprážaný karfiol z rúry
Názov by mal byť skôr nevyprážaný karfiol, pretože jediné, čo má s klasikou spoločné, je trojobal. :) A aj ten som trochu ozvláštnila parmezánom. Ak ste doteraz váhali, či skúsiť namiesto smaženia piecť v rúre, tak už neváhajte. Je to ľahké, chrumkavé, vhodné aj pre deti a tých, čo si strážia líniu. Samozrejme, za predpokladu, že tatarku nahradíte jogurtovým dipom. ;)
- 2 porcie
- 30 minút 200°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | menší karfiol |
2-3 ks | vajce |
1,5 dl | hladká múka |
1,5 dl | strúhanka |
2 PL | strúhaný parmezán |
soľ | |
olivový olej | |
(maslo) |
Postup prípravy
Karfiol si najskôr predvaríme, aby bol al dente. Robím to tak, že ho rozoberiem na menšie ružičky, dám do hrnca s trochou vody na spodku, prikryjem a povarím asi 5 minút. Potom vodu zlejeme a karfiol vyberieme. Nachystáme si klasicky tri misky. Do jednej dáme múku, do druhej rozmiešame vajcia s parmezánom a štipkou soli a do tretej nasypeme strúhanku. Postupne obaľujeme karfiol v múke, vaječnej zmesi a strúhanke.
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potretý olejom. Poprskáme olejom, podľa toho, koľko si môžeme dovoliť. :) Kto si nestráži kilá, môže na vrch poukladať aj kúsky masla. A dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia kontrolujeme a aspoň raz otočíme. Pečieme podľa potreby a požiadaviek na chrumkavosť a prepečenosť.
Podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi a s dipom, ktorý si vyrobíme z hustého jogurtu, trošky soli, korenia, cesnaku, prípadne nasekaných byliniek.
Tip: Z každého obaľovania ostanú nejaké zvyšky. Všetky zvyšné kúštiky karfiolu som primiešala k zvyšku vajíčka, pridala strúhanku, čo ostala, soľ a trochu ovsených vločiek. Vyformovala som placky a piekla spolu s karfiolom. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk