Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cviklové halušky
Jedno z jedál, ktoré varím veľmi často a ktoré chutí absolútne všetkým, či už ako príloha, alebo, ešte častejšie, ako hlavné jedlo. Bingo, sú to krásne sfarbené cviklové halušky. Červenej repe sa v našej záhrade veľmi darí a hoci cvikla sa jedáva skôr na jeseň, práve teraz je obdobie pretrhávania mladučkých exemplárov, ktoré sú obzvlášť lahodné a rýchlo uvarené. :)
- 3 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
500 g | uvarená cvikla |
1,5 dl | voda |
1 | vajce |
350 g | hladká špaldová múka |
soľ | |
maslo alebo olej na omastenie |
Postup prípravy
Cviklu uvaríme v šupke do mäkka. Robím to v odokrytom hrnci, lebo som čítala, že sa to tak má, jasné, že digestor mám zapnutý. ;) A teda varím vždy veľa naraz, pričom prebytok dám zamraziť.
Cviklu rozmixujeme s trochou vody na kašu. Pridáme vajce, štipku soli, zvyšok vody a múku tak, aby vzniklo haluškoidné cesto. Ak je príliš riedke, môžeme dať ešte trochu múky. Necháme odstáť cca 15 minút. Medzitým si vo veľkom hrnci dáme variť vodu s troškou soli. Keď vrie, hodíme dnu kúsok cesta a urobíme si test, či sa haluška nerozpadne alebo, naopak, nie je príliš tuhá. Podľa toho pridáme buď múku alebo vodu. Cez haluškovač robíme halušky, keď vyplávajú, vyberieme ich do hrnca a pomastíme.
Toto je verzia s bryndzovo-syrovou omáčkou (bryndza a strúhaný syr rozpustené v mlieku/ smotane). Ale výborné sú aj len tak s tvarohom, túto verziu volám nasladko. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk