Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Mrkvový hummus
Konečne mladá mrkva! Sladká, ktorú netreba ani šúpať a variť ju stačí omnoho kratšie. Máme veľkú spotrebu mrkvy, takže sme si jej aj dosť zasadili a teraz treba preplievať tam, kde rastie príliš nahusto. S veľkou radosťou vymýšľam denne jedlá s využitím mladých mrkvičiek. Najnovšie to bol tento mňam aromatický mrkvový hummus, ktorý si som si urobila pre seba, lebo nikto iný hummus u nás neje. Ich chyba, ja ho zjem aj za ostatných. :P
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
150 g | mrkva |
400 g | konzerva cíceru |
1,5 PL | sezamová pasta tahini |
1-2 | strúčik cesnaku |
2 PL | citrónová šťava |
1 ČL | med |
1 ČL | curry korenie |
štipka rímskej rasce | |
soľ |
Postup prípravy
Mrkvu môžete buď uvariť alebo ešte lepšie upiecť. Na to som bola tentoraz lenivá, mrkvu som uvarila v pare, lebo je tak chutnejšia. Cícer môžete tiež použiť uvarený. Všetky suroviny na hummus dáme do misy, pridáme aj pár lyžíc vody z varenia mrkvy a/ alebo nálevu z cíceru. Tyčovým mixérom vymixujeme do hladka. Ja som použila už hotovú zmes kari, ale ak nemáte alebo nepoužívate, tak dajte trošku kurkumy, mletého chilli, zázvoru, prípadne škorice... Tak, aby vám to chutilo. ;) Rímska rasca u mňa k hummusu patrí, takže som dala aj tú. Dosoľte podľa chuti a je to.
Z tohto množstva vznikne plná veľká miska, čo mám ja na dvakrát. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk