Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Penne s omáčkou z červenej cibule
Už tu odznelo, že obdivujeme a uctievame Jamieho Olivera. Okrem toho, že je radosť ho sledovať pri varení, ako sa s jedlom doslova hrá, má aj skvelé a zaručene výborné recepty. Aj tento je taký. V podstate samé jednoduché a lacné suroviny, ale dokopy to chutí super. Odporúčajú dvaja z dvoch kuchárov na Môžešsavydávať.sk. ;)
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
220 g | penne |
3 ks | červená cibuľa |
olivový olej | |
soľ | |
1 ČL | múka |
1 plát. | maslo |
parmezán |
Postup prípravy
Cibuľu nakrájame na tenučké kolieska/pásiky. Na panvicu nalejeme trochu olivového oleja, prihodíme cibuľu, osolíme. Stíšime teplotu a za častého miešania varíme asi desať minút.
V tomto momente Jamie do receptu pridal Marmite, alias britskú nátierku z kvasnicového extraktu, ktorú ľudia buď milujú, alebo nenávidia. Síce som to nikdy nejedla, ale mám silný pocit, že by som patrila do druhej kategórie. Preto som si dovolila z receptu ho vynechať. Snáď mi Boh (a Jamie) odpustia. Ale vy pokojne vyskúšajte obísť biobchody, mohli by ju tam mať.
Takže cibuľku zasypeme múkou a prilejeme 1 dcl vriacej vody. Pomiešame, prikryjeme pokrievkou a na slabom ohni dusíme asi polhodinu. Občas premiešame. Voda by sa mala pekne zredukovať a cibuľa čiastočne rozvariť. Penne uvaríme podľa návodu, precedíme a premiešame s cibuľovou omáčkou. Pridáme maslo, minútu varíme a odstavíme. Podávame posypané strúhaným parmezánom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk