Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cuketový koláč s bielou čokoládou
Pôvodne to mali byť zdravšie blondies s cuketou, ale vyšlo to úplne inak. Štruktúra je viac nadýchaná, no koláčik je stále vláčny a hlavne chuťovo strašne dobrý. Až tak, že si ho sem zapíšem. :)
- 40 minút 175°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
180 g | cuketa |
130 g | bielej čokolády |
25 g | maslo |
2 ks | vajce |
100 g | hladká špaldová múka |
50 g | kokosová múka |
3 PL | trstinový cukor |
1 ČL | sóda bikarbóna |
1 ČL | vanilkový extrakt |
ovocie a nasekané orechy na ozdobu |
Postup prípravy
Do misy dáme nastrúhanú cuketu, vajcia, roztopenú čokoládu, cukor, extrakt a maslo. Rozmixujeme tyčovým mixérom. V inej mise premiešame kokosovú aj špaldovú múku so sódou bikarbónou. Sypkú zmes po častiach zapracujeme do tekutej. (Fajnšmekri si ešte môžu primiešať extra dávku bielych čokokúskov.)
Malý plech alebo tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme a vylejeme cesto. Urovnáme a posypeme ovocím a nasekanými pistáciami. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175-180° asi na 40 minút, resp. kým nebude zvrchu zlatistý.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk