Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Vegánsky slivkový tart s vanilkovým krémom
Slivky patria medzi moje najobľúbenejšie ovocie a milujem ich aj v koláčoch. Napríklad taký tart z krehkého cesta s vanilkovým tvarohom a bohatou oblohou sliviek je láska. No tentoraz mám pre vás vegánsku verziu, ktorá je rovnako dobrá a presvedčivá. ;)
- 50 minút 175°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
200 g | hladká múka |
2 | vanilkový cukor |
60 g | kokosový olej |
50 ml | ľadová voda |
1/4 ČL | strúhaná kôra z bio citróna |
0,5 ČL | kypriaci prášok do pečiva |
štipka soli | |
1 | Zlatý klas Dr Oetker |
300 ml | ovsené mlieko (prípadne sójové, ryžové...) |
100 g | hustá časť z kokosového mlieka v plechovke |
2-3 PL | cukor |
1 | vanilkový cukor |
1 ČL | vanilkový extrakt |
1 | Tofu natural – 180 g |
½ ČL | strúhaná kôra z bio citróna |
+ | |
400 g | sliviek a 2 ČL Želírovací cukor Dr. Oetker |
Postup prípravy
Suroviny na cesto ručne zmiešame. Cesto natlačíme do formy na tart, ideálne do takej s odnímateľným okrajom. Moja mala priemer 21 cm. Rukami ho utľapkáme a roztiahneme až k okrajom. Dáme do chladničky.
V osladenom rastlinnom mlieku s kokosovým krémom uvaríme podľa návodu Zlatý klas. Počas chladnutia sem-tam premiešame. Keď už je puding vlažný, pridáme k nemu nastrúhané tofu, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Rozmixujeme.
Rúru predhrejeme na 200° a korpus cca 10 min. predpečieme. Môžeme ho zaťažiť napríklad fazuľou na pečiacom papieri, aby sa cesto počas predpekania nezdeformovalo.
Na predpečený korpus vylejeme krém. Na vrch poukladáme slivky na mesiačiky a posypeme želírovacím cukrom (mal by stiahnuť šťavu, ktorú počas pečenia uvoľnia slivky). Môžeme však použiť aj obyčajný cukor + trochu pektínu.
Teplotu v rúre stíšime na 175° a pečieme cca 50 min., kým okraje cesta nie sú zlatisté a slivky tak akurát upečené. Náplň bude stále trochu tekutá, stuhne až po vychladnutí.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk