Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vegánsky slivkový tart s vanilkovým krémom

Vegánsky slivkový tart s vanilkovým krémom
veganbez mliekakoláče bez vajectart

Slivky patria medzi moje najobľúbenejšie ovocie a milujem ich aj v koláčoch. Napríklad taký tart z krehkého cesta s vanilkovým tvarohom a bohatou oblohou sliviek je láska. No tentoraz mám pre vás vegánsku verziu, ktorá je rovnako dobrá a presvedčivá. ;)

  • Čas varenia 50 minút 175°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

200 g  hladká múka
2  vanilkový cukor
60 g  kokosový olej
50 ml  ľadová voda
1/4 ČL  strúhaná kôra z bio citróna
0,5 ČL  kypriaci prášok do pečiva
 štipka soli
 
NA NÁPLŇ
1  Zlatý klas Dr Oetker
300 ml  ovsené mlieko (prípadne sójové, ryžové...)
100 g  hustá časť z kokosového mlieka v plechovke
2-3 PL  cukor
1  vanilkový cukor
1 ČL  vanilkový extrakt
1  Tofu natural – 180 g
½ ČL  strúhaná kôra z bio citróna
 +
400 g  sliviek a 2 ČL Želírovací cukor Dr. Oetker

Postup prípravy

Suroviny na cesto ručne zmiešame. Cesto natlačíme do formy na tart, ideálne do takej s odnímateľným okrajom. Moja mala priemer 21 cm. Rukami ho utľapkáme a roztiahneme až k okrajom. Dáme do chladničky.
V osladenom rastlinnom mlieku s kokosovým krémom uvaríme podľa návodu Zlatý klas. Počas chladnutia sem-tam premiešame. Keď už je puding vlažný, pridáme k nemu nastrúhané tofu, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Rozmixujeme.

Rúru predhrejeme na 200° a korpus cca 10 min. predpečieme. Môžeme ho zaťažiť napríklad fazuľou na pečiacom papieri, aby sa cesto počas predpekania nezdeformovalo.
Na predpečený korpus vylejeme krém. Na vrch poukladáme slivky na mesiačiky a posypeme želírovacím cukrom (mal by stiahnuť šťavu, ktorú počas pečenia uvoľnia slivky). Môžeme však použiť aj obyčajný cukor + trochu pektínu.

Teplotu v rúre stíšime na 175° a pečieme cca 50 min., kým okraje cesta nie sú zlatisté a slivky tak akurát upečené. Náplň bude stále trochu tekutá, stuhne až po vychladnutí.

24. 8. 2021 16:32

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty