Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Kávový cheesecake

Kávový cheesecake
cheesecake

Milujem chuť a vôňu kávy a čudujem sa, že doteraz ešte na blogu nemám nejaký echt kávový dezert. Konečne som sa k tomu dokopala a tu ho máte - kávový cheesecake, v ktorom som sa inšpirovala chuťou tiramisu, takže korpus je mandľový a v kréme je jemná príchuť amaretta. Šľahačka na vrchu bola takým núdzovým riešením, ale ladí k tomu skvelo. Káva so šľahačkou je predsa dokonalé spojenie. ;)

  • Čas varenia 60 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA KEKSÍKOVÚ VRSTVU
100 g  sušienok amaretti
75 g  ovsených vločiek
25 g  mandľovej múky
95 g  masla
 
NA CHEESE VRSTVU
250 g  mascarpone
350 g  odtučneného krémového tvarohu
100 g  kyslej smotany
2  vajcia
1  žĺtok
2 ČL  vanilkovej pasty
90 g  práškového cukru
1 PL  Zlatý klas
1,5 PL  amaretto
8 g  mletej kávy

Postup prípravy

Sušienky amaretti (mám ich z Lidla) a vločky dáme do sekáčika a rozdrvíme. Zmiešame s mandľovou múkou a rozpusteným maslom. Spodok formy s odnímateľným okrajom a priemerom 21 cm vyložíme papierom na pečenie (pricvakneme ho medzi dno a obruč, prečnievajúci papier odtrhneme).

Dáme na chvíľu do chladničky a následne ho vo vyhriatej rúre 10 minút predpečieme.

Krém na cheesecake robievam len ručne. Do misy dáme všetky mliečne zložky a cukor, poriadne premiešame metličkou. Zapracujeme aj vanilkovú pastu, amaretto, kávu a Zlatý klas (dá sa nahradiť pudingovým práškom). Nakoniec po jednom vmiešame vajcia aj žĺtok. Vylejeme na predpečený spodok.

Na spodok rúry dáme plech s vodou, aby sa v nej vytvorila para a koláčik bol vláčnejší. Pečieme, kým nie je vrch pevný na dotyk. Ja zvyknem ku koncu pečenie stíšiť teplotu na 160 stupňov. Necháme ešte chvíľu vo vypnutej rúre, potom v pootvorenej a nakoniec vyberieme. Keď vychladne, oddelíme okrej formy a cheesecake dáme ešte poriadne zatuhnúť do chladničky.

Vrch som ozdobila len šľahačkovou smotanou, ktorú som vyšľahala so stužovačom, vanilkovou pastou a trochou vanilkového cukru. Nazdobila som ju pomocou hladkej špičky a vrch som posypala čiernym kakaom. :)

13. 11. 2021 14:40

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty