Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Mandľovo-citrónové madlenky

Mandľovo-citrónové madlenky
Vianoce

Typické francúzske pečivo madeleines, po našom madlenky. Ten názov mi vždy evokoval mandle, tak som ich do mojej verzie primiešala. V kombinácii s vanilkou a citrónovou kôrou sú to voňavé a chutné, pokojne aj vianočné koláčiky. Viem si ich predstaviť na sviatočné raňajky, spolu so šálkou čaju alebo napeneného kapučína. ;)

  • Čas varenia 12 minút 185°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

70 g  krupicového cukru
2  vajcia
 kôra z polovice citróna
1 ČL  citrónovej šťavy
85 g  rozpusteného masla
130 g  hladkej múky
30 g  mandľovej múky
1 ČL  kypriaceho prášku do pečiva
 (vanilkový extrakt)
 (mandľová aróma)

Postup prípravy

Inšpirovala som sa receptom z jedného zo starších čísel časopisu Apetit. Madlenky sú jednoduché a rýchlo hotové. Zvonka jemne chrumkavé, vovnútri mäkké.

Cukor vyšľaháme spolu s celými vajíčkami do penista. Pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru aj šťavu, pár kvapiek vanilkového extraktu, príp. aj mandľovej arómy. Primiešame rozpustené vychladnuté maslo. Zvlášť v mise premiešame múky a kypriaci prášok. Po častiach zapracujeme do cesta. Necháme chvíľu postáť. Potom cestom plníme formu na madlenky cca do dvoch tretín. Ak nemáme silikónovú, predtým trochu vymastíme maslom.

Madlenky pečieme na 185°cca 12 minút. Po upečení vyklopíme a môžeme pocukrovať alebo ozdobiť polevou.


 

16. 12. 2021 23:24

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty