Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Mandľovo-citrónové madlenky
Typické francúzske pečivo madeleines, po našom madlenky. Ten názov mi vždy evokoval mandle, tak som ich do mojej verzie primiešala. V kombinácii s vanilkou a citrónovou kôrou sú to voňavé a chutné, pokojne aj vianočné koláčiky. Viem si ich predstaviť na sviatočné raňajky, spolu so šálkou čaju alebo napeneného kapučína. ;)
- 12 minút 185°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
70 g | krupicového cukru |
2 | vajcia |
kôra z polovice citróna | |
1 ČL | citrónovej šťavy |
85 g | rozpusteného masla |
130 g | hladkej múky |
30 g | mandľovej múky |
1 ČL | kypriaceho prášku do pečiva |
(vanilkový extrakt) | |
(mandľová aróma) |
Postup prípravy
Inšpirovala som sa receptom z jedného zo starších čísel časopisu Apetit. Madlenky sú jednoduché a rýchlo hotové. Zvonka jemne chrumkavé, vovnútri mäkké.
Cukor vyšľaháme spolu s celými vajíčkami do penista. Pridáme najemno nastrúhanú citrónovú kôru aj šťavu, pár kvapiek vanilkového extraktu, príp. aj mandľovej arómy. Primiešame rozpustené vychladnuté maslo. Zvlášť v mise premiešame múky a kypriaci prášok. Po častiach zapracujeme do cesta. Necháme chvíľu postáť. Potom cestom plníme formu na madlenky cca do dvoch tretín. Ak nemáme silikónovú, predtým trochu vymastíme maslom.
Madlenky pečieme na 185°cca 12 minút. Po upečení vyklopíme a môžeme pocukrovať alebo ozdobiť polevou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk