Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Perníkovo-hruškový cheesecake
Po týchto Vianociach ostal príjemný pocit na duši, kopec pokrčeného baliaceho papiera, radosť z darčekov (napríklad predplatné Apetitu od môjho muža!) a... slušná kôpka nezjedených koláčikov. Medzi nimi aj medovníky, ktoré akosi nepatria medzi to mainstreamové vianočné pečivo a v konkurencii lineckého, vanilkových rožtekov, grilážiek či kokosiek vždy ostanú. Tu je tip, ako ich využiť a refrešnúť ich v inom dezerte.
- 35 minút 160°C
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
230 g | medovníky |
140 g | maslo |
600 g | krémový syr, ja som dala Philadelphiu |
250 g | práškový cukor |
vanilkový struk | |
3 ks | vajcia |
1 ks | žĺtok |
250 g | kyslá smotana |
1 ČL | citrónová šťava |
hruškový kompót | |
karamelový toping |
Postup prípravy
Použila som ich ako základ na čískejk a bolo to úplne super. Najskôr som ich nechala čo najviac vysušiť, lebo moje medovníčky sú vždy mäkké. Potom som ich v sekacom robote rozdrvila na omrvinky. Zmiešala som ich s roztopeným maslom a touto zmesou som vyložila vymastenú tortovú formu s odnímateľným dnom. Aha, aby som nezabudla - formu treba predtým obaliť alobalom, lebo čískejk sa pečie vo vodnom kúpeli. Tak aby forma nepretiekla.
V mise som metličkou vymiešala Philadelphie, pridala preosiaty cukor a semienka s vanilkového struku, smotanu aj citrónovú šťavu. Nakoniec som po jednom vmiešala vajíčka a žĺtok. Túto zmes som vyliala do formy. Do rozohriatej rúry som dala hlboký plech, približne na strednú priečku. Doňho som položila formu a vyliala horúcu vodu tak, aby siahala asi do tretiny až polovice formy.
Po polhodinke pečenia by už koláč mal byť pevný na dotyk. Vtedy vypneme rúru, pootvoríme ju a necháme ho v nej vychladnúť.
Nakoniec vložíme na noc do chladničky. Pred podávanám ozdobíme hruškami a karamelom (toping bol súčasť ďalšieho darčeka, tentoraz od brata!). Alebo hocičím iným. :) Ale trojkombinácia perník-hruška-karamel je na zimu ako stvorená.
Koláč som niesla na rodinné posedenie a musím povedať, že zožal veľký úspech, takže smelo do toho.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk