Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Domáci pribináčik s chrumkavým müsli
Neviem ako vy, ale my by sme bez kávy a raňajok nešli z domu. Sú najlepšou motiváciou, prečo ráno vstať z postele. Kvôli týmto som si musela privstať polhodinku, ale oplatilo sa. :)
- 2 porcie
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 g | hrudkovitý tvaroh |
200 ml | kyslá smotana (jogurt) |
1 ks | vanilkový lusk |
2-3 PL | cukor |
2 ks | kivi |
hrozno | |
6 PL | ovsené vločky |
1 PL | kokosový olej |
1 PL | med |
Postup prípravy
Pripravíme si nejaké pekné priesvitné misky či poháre, nech to pekne vyzerá. Alebo to urobte do väčšej misy a odtiaľ si naberajte obaja. Ovocie umyjeme, očistíme, nakrájame. Môžeme použiť ľubovoľné, aké máme doma - hlavne nech je pekne farebné. Tvaroh vymixujeme so smotanou. Môžeme dať aj grécky jogurt, ale už to nebude mať takú pribináčikovú chuť. No i tak to bude dobré a menej tučné. :)
Pridáme vyškrabaný vanilkový lusk a premiešame. Cukor dávame až pred podávaním, lebo vďaka nemu tvaroh zredne. Ak chcete zdravšiu alternatívu, skúste brezový. My sme ho objavili nedávno a chuťou je celkom ako klasický kryštálový, až na to, že má o 40% menej kalórií. A samé dobré vlastnosti: nepriberá sa z neho, neokysľuje organizmus, je antibakteriálny, podporuje trávenie, neškodí zubom a je vhodný aj pre diabetikov. No nekúp to. :)
Na panvici rozpustíme kokosový olej, pridáme vločky, med a zamiešame. Opekáme do chrumkava, ale nie do čierna. Tak akurát. Do misky potom vrstvíme tvaroh, ovocie, tvaroh, vločky, atď... Ozdobíme a podávame.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk