Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Polievky

Cícerovo-karfiolová polievka

Cícerovo-karfiolová polievka
bez lepkubez mliekavegan

Milujem všetky jedlá v štýle karí, hlavne ich vegánske verzie. Toto je dokonalá symbióza chutí plus plnohodnotné a výživné jedlo. A môžete si urobiť aj hustejšiu verziu s ryžou ako hlavné jedlo.

Suroviny

Postup prípravy

Cícer deň vopred namočíme, na druhý deň ho v novej vode, do ktorej sme pridali bobkový list, uvaríme domäkka. Môže to trvať aj hodinu, cícer je "tvrďas". :)

Na panvici rozpustíme ghí, pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a orestujeme. Pridáme 1 väčšiu alebo 2 menšie paradajky, ktoré sme predtým narezali do kríža, sparili horúcou vodou a olúpali. Podusíme a vyberieme z panvice. Sporák nevypíname, ale priamo do horúcej panvice, v ktorej sme restovali cibuľu a paradajky, dáme rímsku rascu a minútku opražíme. Pridáme ružičky karfiolu a orestujeme. Paradajkovo-cibuľovú zmes preložíme do hrnca, zalejeme vodou alebo vývarom a rozmixujeme. Vhodíme orestovný karfiol, dochutíme kurkumou, zázvorom a čili korením a varíme, kým nie je karfiol mäkký. Nakoniec pridáme cícer, zjemníme kokosovým mliekom a prevaríme.

Tip: Koreniny dávam podľa chuti, ale spravidla je to štvrť až pol lyžičky z každej.

...

Vyskúšajte aj karí z červenej šošovice, z cukety a tofu alebo mäsové kuracie verzie s fazuľkami či ananásom. ;)

1. 7. 2017 |
(2.81 / 5, 27 hlasov)

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Anna L. | 5. 7. 2017 | mail

Čo je to karí?
Chceli ste povedať curry?


Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Vaše recepty

Recepty

 
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt