Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Dezerty

Kokosová bublanina

Kokosová bublanina
bez mlieka

V poslednej dobe si veľmi ulietavam na kokose vo všetkých podobách a jem ho takmer každý deň. Napríklad také ryžové mlieko samo o sebe mi nechutí, ale keď k nemu pridám lyžicu kokosu, každá kaša či müsli sa zmenia na prudko jedlé. A netreba ani sladiť. A v tomto recepte, určenom pre všetkých, ktorí nemôžu alebo nechcú mlieko, som sa kokosovo vybúrila. :)

Suroviny

2 hrn.  polohrubá múka
2 hrn  strúhaný kokos
1 hrn.  kokosový cukor
1  vanilkový cukor
2/3 hrn.  ghí
3 ks  vajce
2 hrn.  rastlinné mlieko (mandľovo-kokosové)
1  kypriaci prášok do pečiva
 marhule alebo iné ovocie

Postup prípravy

Nemusíte nič vážiť, je to hrnčekový recept a záleží len na vás, aký veľký hrnček použijete. Ja som robila na stredne veľký plech a použila som dvojdecovú šálku.

Vajcia s cukrom vyšľaháme a pridáme rozpustené ghí alebo olej. Už len ručne metličkou vmiešame mlieko. Práškové suroviny zvlášť spojíme v inej nádobe a zľahka ich primiešame do tekutej zmesi.

Vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu, poukladáme ovocie a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Tip: Keďže rastlinné mlieka sú už dosládzané a ja v poslednej dobe sladím celkovo menej, takéto množstvo cukru stačilo. Pokojne si však pridajte.

18. 7. 2017 |
(3.10 / 5, 39 hlasov)

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Vaše recepty

 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | design bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt