Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
Dezerty

Banánový chlebík s čokoládou

Banánový chlebík s čokoládou

Banana bread, teda banánový chlebík, je taký chudáčik, lebo ľudia si naň spomenú väčšinou vtedy, keď sa im nahromadia prezreté banány, ktoré by už na druhý deň zrejme vyhodili. U nás žiadne zabudnuté nezjedené banány nehrozia, preto som zámerne jedny nechala prezrieť a strážila som ich pred prípadnými konzumentmi (hlavne moja 20-mesačná krpaňa, ktorú upodozrievam, že má radšej banán ako mňa :)) ). Skrátka tým chcem povedať, že banány s hnedými fľakmi sú tie naj!

Suroviny

Postup prípravy

Vďaka nim nemusíte použiť veľa cukru a koláčik bude aj tak dostatočne sladký. A ešte aj vďaka čokoláde. Mmôj recept vycháza z receptu božskej Dity P., ale dovolila som si ho upraviť do zdravšej podoby, a hlavne skresať množstvo cukru. Všetkým to stačilo. 

Chutí aj samotný, ale super je aj verzia s orechovým maslom (kešu, mandľové, arašidové...), banánom a trochou javorového sirupu.

Najskôr spolu vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a po jednom pridávame vajíčka. Potom vmiešame aj vidličkou rozmačkané banány a javorový sirup. Práškové prísady zmiešame zvlášť v mise a pridáme ich k tekutým. Poriadne premiešame a nakoniec pridáme aj čokoládové dropsy. Cesto vylejeme do vymastenej formy na chlebík a dáme piecť do vyhriatej rúry. Či je hotový, zistíme pomocou špajle.

Hotový chlebík vyklopíme a necháme vychladnúť na mriežke.

12. 10. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt