Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

facebook 
BezmäsitéChuťovky

Tekvicový quiche s fetou a rozmarínom

Tekvicový quiche s fetou a rozmarínom

Tekvicová mánia ma stále neopustila. Akurát, že často varím tie veci, ktoré už na blogu mám, takže ich logicky nepridávam. Ale tenkrát poprvé som skúsila dať tekvicu aj do slaného quiche, ktorý robievam zásadne len vtedy, keď má prísť návšteva. Najlepší je totiž čerstvý a dvaja ľudia sa s ním popasujú len veľmi ťažko. Pre tento tekvičkový to platí tiež, aj keď je výborný. No vážne, skúste. ;)

Suroviny

 
CESTO
190 g  hladká múka
100 g  maslo
5 PL  ľadová voda
1/2 ČL  soľ
 
NÁPLŇ
1/2  tekvica hokkaido
200 g  feta
2 ks  strúčik cesnaku
1/2  kápia
 soľ
 mleté čierne korenie
 kúsok čerstvého rozmarínu
2 ks  vajce
1 dl  šľahačková smotana
2 dl  kyslá smotana
2 PL  strúhaný parmezán

Postup prípravy

Studené maslo nakrájame na malé kocky a rukou zmiesime s vodou z chladničky, múkou a soľou. Cesto dáme na polhodinu do chladničky.

Tekvicu vydlabeme a nakrájame na mesiačiky. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť, kým tekvica nebude takmer mäkká.

Cesto si rozvaľkáme a vyložíme ním okrúhlu formu. Popritláčame a prečnievajúce okraje odstránime nožom. Popicháme vidličkou, položíme kúsok papiera na pečenie a niečo na zaťaženie. Ja mám presne na tento účel v poháriku fazuľu, ktorú opakovane používam. Dáme predpiecť na 15 minút.

Po vybratí na cesto uložíme kúsky tekvice, môžu to byť tenšie mesiačiky uložené do krhu. Rozdrobíme väčšinu fety.

Z vajec a smotán vymiešame zálievku, ochutíme soľou, korením, nasekaným rozmarínom (stačí trochu, je dosť výrazný) a prelisovaným cesnakom. Zalejeme obsah formy a dáme piecť do rúry. Keď povrch trošku zatuhne, posypeme zvyškom fety a asi 10 minút pred koncom pečenia aj parmezánom. Ten nám na povrchu vytvorí peknú zlatistú krustu. :)

Podávame teplý aj studený.

Tip: Ak máte trochu väčšiu formu ako ja, len navýšte množstvo smotany, prípadne vajíčok. Myslite však na to, že po zapečení sa hmota trochu dvihne do výšky.

...

Vyskúšajte aj výborný cviklový quiche s karamelizovanou cibuľkou. Alebo uprednostníte radšej brokolicovo-syrový či špenátový alebo s medvedím cesnakom? ;)

4. 11. 2017

Páči sa ti recept?

pošli na vybrali.sme.sk

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty

 
 
© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | tvorba web stránok bohacek.sk
o webe
mapa webu
partneri
rss
instagram
facebook
google+
pinterest
twitter
kontakt