Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Gaštanové pyré z cícera

Gaštanové pyré z cícera
bez lepku

Tento rok bol na gaštany veľmi slabý, na našom obvyklom miestečku sme našli úplne miniatúrne chúďatká, ktoré sa neoplatilo ani piecť, nieto ich variť na pyré. A tak som si pomohla inou, vždy dostupnou potravinou. Cícer, na rozdiel od fazuľe, z ktorej sa zvykne fejkové pyré robievať, menej nafukuje a je oveľa ľahšie stráviteľný. Nielen ja som ostala veľmi príjemne prekvapená. Nie, nebolo to na 100% rovnaké ako pravé gaštanové pyré... ale za 90% dám ruku do ohňa. ;)

Suroviny

3 dl  uvarený cícer
2 PL  mandľové maslo
1 - 2 PL  maslo
1/2 ČL  vanilka
1  vanilkový cukor
2 PL  trstinový cukor
2 PL  tuzemský rum
1/2 ČL  kakao
 +
 šľahačka
 strúhaná čokoláda

Postup prípravy

Odkedy som v tehotenstve ako mnoho žien trpela anémiou, zásoby cícera u nás nesmú chýbať. Je to moja a Karolkina strukovina číslo 1 (spolu s červenou šošovicou). Počula som, že je chutný aj v sladkej verzii, a tak som to vyskúšala. Rozmixovala som domäkka uvarený cícer a prisladila. OK, čo ďalej? Intuitívne som siahla po mojom must have mandľovom masle a pridala do hmoty. Výborné. Ešte trochu vanilky. Počkať, niečo mi to pripomína! Chcelo by to tuzemák. Ešte trošku. Ešte kvapku. A ešte trochu cukru. Mňam. Ale stále to nie je ono. Trochu kakaa? OK, už je to lepšie. Mám to. Maslo! A je to tam! Pyré! :D

Takto nejako vznikol recept, na ktorý tým pádom nemám úplne presný rozpis surovín, ale odhadujem, že by to mohlo byť takto. V každom prípade, najlepšie je ladiť a ochutnávať za pochodu a podľa seba. ;)

Hlavne vás prosím - nezabudnite na PRAVÚ šľahačku a čokoládu, či už strúhanú, alebo vo forme polevy. A keď to takto pekne nazdobíte, zaručujem vám, že sa nikto nebude pýtať, či je to naozaj gaštanové pyré. :)

...

Inak, aby ste si nemysleli, viem aj pravé gaštanové pyré. Tu je dôkaz. :)

Ďalší dezert z cícera spolu s návodom na to, ako ho uvariť, nájdete tu.

23. 11. 2017

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2017 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty