Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Orechové medovníčky
Sú výborné a mäkučké. My sme si ich vytuningovali tak, že sme ich zlepili s ríbezľovým džemom, ale inak sú dobré aj samotné. Na vianočný, ale aj úplne bežný stôl.
- 30 minút
- 8 minút 170°C
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
600 g | hladká múka |
150 g | práškový cukor |
3 ks | vajce |
8 PL | med |
50 g | maslo |
2 ČL | sóda bikarbóna |
1,5 ČL | perníkové korenie |
120 g | mleté orechy |
celé orechy na ozdobenie |
Postup prípravy
Všetky suroviny zmiešame a vymiesime cestíčko, ktoré necháme cez noc odležať v chladničke. Vyvaľkáme na zhruba polcentimetrovú hrúbku a vykrajujeme srdiečka (alebo iné tvary, ale my sme za srdiečka <3). Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme vodou. Do stredu každého jemne vtlačíme polovicu orecha, ak ich chceme zlepovať, tak ozdobíme len každé druhé srdiečko. Po upečení môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Skladujeme ich v uzatvorenej nádobe pri izbovej teplote.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk