Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Minestrone
Nie som veľmi na polievky a môj drahý tiež nie. Máme zopár obľúbených a tie striedame. Jednou z nich je minestrone. Chutná, zdravá, sýta, talianska a hlavne – rýchlo hotová, čo je u nás dosť rozhodujúce. Najlepšie je, že sa dá urobiť na viacero spôsobov.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
3 ks | mrkva |
1 ks | petržlen |
1/2 | kaleráb |
kúštik zeleru | |
ružička karfiolu | |
1 ks | cibuľa |
2 ks | strúčik cesnaku |
200 ml | pasírované paradajky |
2 ks | čerstvé paradajky |
olej | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
petržlenová vňať | |
vývar alebo kocka bujónu | |
100 g | červená šošovica |
parmezán |
Postup prípravy
Všetku zeleninu si nakrájame na drobné kúsky. Najskôr na oleji osmažíme cibuľu a cenak, potom pridáme ostatnú zeleninu a restujeme. Podlejeme vývarom. Po piatich minútach pridáme šošovicu prepláchnutú vodou. Červená je super v tom, že ju netreba deň vopred namáčať a nenafukuje. Pridáme pasírované rajčiny a dolejeme vývar tak, aby vznikol asi liter polievky.
Dochutíme a nakoniec pridáme olúpané a nakrájané čerstvé paradajky. Varíme kým zelenina nie je al dente. Na tanieri si polievku prizdobíme a zároveň dochutíme parmezánom. Ak si k nej budete zakusovať ešte opečenú bagetu s bylinkovým maslom a cesnakom, máte vymyslený ľahký obed.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk