Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Nekysnuté šišky z tvarohového cesta
Poznáte tvarohové šišky? ;) My doma robíme iba tie, pretože sú zdravšie ako klasika a hotové za pár minút. Ak ich nepoznáte, určite skúste. Verím, že sa aj vám tvarohové cesto zapáči.
- 4 porcie
- vyprážanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
500 g | hrudkovitého tvarohu |
5 PL | teplého mlieka |
2 | vajcia |
2 PL | tuzemáku |
1 ČL | vanilkovej pasty |
250 g | polohrubej múky |
2-3 PL | práškového cukru |
1 ČL | sódy bikarbóny |
+ olej na vyprážanie |
Postup prípravy
Tvaroh, mlieko, vajcia, rum aj vanilku dáme do misy a rozmixujeme tyčovým mixérom. Do hmoty vmiešame múku s cukrom a sódou. Vznikne husté, jemne lepivé cesto. Dosku posypeme múkou, cesto rozvaľkáme na želanú hrúbku a menším pohárom vykrajujeme šišky. Do každej urobíme jamku.
Do hlbšej panvice nalejeme olej a keď sa rozpáli, vyprážame šišky z oboch strán, kým nie sú zlatisté. Vyberieme na papierový obrúsok a podávame za nás najlepšie s jahodovým džemom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk