Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pagáčiky s medvedím cesnakom a nivou
Sezóna medvedieho cesnaku sa začína a hoci nás ho viac baví zbierať ako jesť, máme zopár obľúbených jedál. Po dnešku sa k nim zaradili aj tieto nekysnuté pagáčiky, lebo sú vynikajúce a hlavne jednoduché.
- 15 minút 220°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
230 g | hladkej múky |
1,5 ČL | kypriaceho prášku |
1/2 ČL soli | |
65 g | masla |
40 g | nivy |
130 ml | mlieka |
1 | žĺtok |
veľká hrsť medvedieho cesnaku |
Postup prípravy
Už dlhšie som mala odložený recept so staršieho čísla Apetitu, urobila som v ňom však viacero zmien. Niva dokonale ladí so špenátom a cesnakom, takže s medvedím cesnakom jej to zákonite musí svedčať tiež. :)
Do misy dáme múku premiešanú so soľou a kypriacim práškom. Pridáme nastrúhané studené maslo a nastrúhanú nivu. Premiešame. Prilejeme mlieko a pridáme polovicu žĺtku. (Druhú polovicu si odložíme na potieranie.) Nakoniec vsypeme nadrobno nakrájané listy medvedieho cesnaku a vypracujeme cesto. Stačí to urobiť ručne, ale pracujeme rýchlo, aby sa maslo nerozpustilo.
Cesto rozvaľkáme tak, aby malo dostatočnú hrúbku a pohárikom vykrajujeme pagáčiky. Malo by ich vyjsť cca 10 kusov.
Ukladáme na plech s papierom na pečenie a potierame zo zvyšným žĺtkom rozmiešaným s 1 PL mlieka.
Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov, ku koncu môžeme stíšiť na 200.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk