Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Čučoriedkový tart s bielou čokoládou
Tart je taký šikovný koláčik, dá sa urobiť na milión spôsobov, chutí každému, nie je príliš sýty, ako napríklad cheesecake či torta. A hneď sa zje. :) Tento určite. Je svieži, chuťovo super a tá farba! Čo poviete? Moje baby, šesťročná a trojročná, z nej boli nadšené. :)
- 25 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
170 g | hladkej múky |
60 g | práškového cukru |
30 g | mletých mandlí |
165 g | studeného masla |
2 | žĺtky |
1 | vanilkový cukor |
štipka soli | |
130 g | mrazených čučoriedok |
200 g | bielej čokolády |
250 g | mascarpone |
250 | odtučneného krémového tvarohu |
25 g | Lučiny (cream cheese) |
1 | stužovač do šľahačky |
Postup prípravy
Zo sypkých surovín a nakrájaného masla urobíme mrveničku. Pridáme žĺtky a vypracujeme krehké cesto. Zabalíme a na niekoľko hodín šupneme do chladničky. Vyberieme, rozvaľkáme na kruh väčší ako forma, v ktorej budeme koláč piecť. Ja som použila tartovú formu s odnímateľným dnom s priemerom 24 cm.
Cestom vyložíme formu, pritlačíme a okraje zrežeme. Dáme do chladničky a vyhrejeme si rúru na 170°. Pred pečením cesto popicháme vidličkou, položíme kus pečiaceho papiera a zaťažíme fazuľou alebo ryžou. Po 15 minútach fazuľu odstránime a dopekáme ešte cca 10 min. Vychladnutý korpus naplníme krémom.
Čučoriedky dáme do malého kastrólika a povaríme, kým nezmäknú a nepustia šťavu. Prepasírujeme ich cez sitko a opäť zohrejeme, pod bod varu. Odstavíme, pridáme nalámanú čokoládu a rozmiešame dohladka.
Zvlášť vymiešame mascarpone, tvaroh a Lučinu, postupne zapracujeme aj čučoriedkovú ganáž. Nakoniec môžeme vmiešať aj stužovač. Koláč dáme pred podávaním stuhnúť do chladničky.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk