Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Jahodová pena
Dobrota, ktorú mnohí z nás poznajú z detstva. Už len kvôli tým spomienkam sa ju oplatí urobiť. :) Posledné zrelé až prezreté jahody sú na to ideálne.
- 2 porcie
- 10 minút
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
130 g | jahôd |
2,5 PL | práškového cukru |
1 | bielok veľ. L |
Postup prípravy
Jahody rozmixujeme s cukrom. Zvlášť vyšľaháme tuhý sneh a keď je ušľahaný, vmiešame doň rozmixované jahody. Rozdelíme do pohárov a ihneď konzumujeme.
Keď máte domáce vajíčka ako my, netreba sa báť surových bielkov, ale penu je možné vyšľahať aj nad parou, čím dôjde k tepelnej úprave. Bielok vyšľaháme spolu s cukrom nad parou. Šľaháme asi päť minút. Do hotového snehu vmiešame rozmixované jahody.
Druhá možnosť je pridať jahody do vyšľahanej šľahačky, to je tiež výborná, aj keď o niečo menej diétna verzia.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk