Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hruškovo-čokoládový koláč
Kombinácia hrušiek a čokolády je jedna z nesmrteľných, v tomto koláči sa k nej navyše pridáva podtón kardamómu, ktorý ak nemáte alebo vám nesedí, môžete nahradiť napríklad perníkovým korením. Koláčik chutí aj vyzerá skvelo a je pritom nenáročný na prípravu. Netreba nič vopred predpekať, variť ani šľahať. Kto si prosí recept? ;)
- 40 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
120 g | hladkej múky |
125 g | masla |
15 g | holandského kakaa |
60 g | práškového cukru |
1 | žĺtok |
1 ČL | karadmómu (alebo perníkového korenia) |
30 g | horkej čokolády |
1 bal. | BB Puding 60 g Dr. Oetker |
3 dl | šľahačkovej smotany |
1 | vajce |
1 | vanilínový cukor |
1-2 PL | cukru |
3-4 | menšie hrušky |
1 PL | citrónovej šťavy |
Postup prípravy
Na cesto nakrájame maslo a necháme ho trochu zmäknúť. Prstami ho premiešame s ostatnými surovinami na mrveničku, ktorú následne na doske spracujeme na pružné cesto. Ak by bolo príliš sypké, pridáme lyžicu vody. Ak by sa lepilo, podsypeme ho múkou.
Cesto dáme na polhodinku zachladiť a potom ho rozvaľkáme do kruhu podľa obvodu koláčovej formy. Moja bola s odnímateľným dnom a priemerom 24 cm, cesto vyšlo presne.
Okraje zarovnáme. Na cesto rovnomerne nastrúhame čokoládu a odložíme do chladničky. Hrušky olúpeme, pozdĺžne rozpolíme a opatrne vyberieme jadrovníky. Nožom urobíme zárezy a pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
Smotanu ručne rozmiešame s BB Pudingovým práškom, cukrom a vajíčkom tak, aby v nej neostali hrudky. Zmes nalejeme do formy, rozložíme hrušky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170° asi na 40 min. Ku koncu môžeme na 2-3 minútky zapnúť gril.
Počas pečenia môžeme hrušky posypať trstinovým cukrom, ktorý v rúre skaramelizuje.
Recept vznikol v spolupráci so značkou Dr. Oetker.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk