Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tekvicová torta s tvarohovým krémom
Minulý rok sa u nás hokkaidám vôbec nedarilo, zato tento rok si rastú hocikde aj bez toho, aby sme ich sadili (semienka v komposte). Našťastie je to zelenina, ktorú viem spracovať a použiť do množstva jedál. Zrelú tekvicu stačí nakrájať, upiecť domäkka a rozmixovať na pyré. Z neho potom celoročne robím halušky, nátierky, lievance, polievky alebo koláče. Táto torta je vážne skvelá!
- 50 minút 165°C
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
250 g | pečenej tekvice hokkaido |
70 g | oleja |
80 g | masla |
3 | vajcia |
200 g | cukru |
1 | vanilínový cukor |
4 PL | pomarančového džúsu/mrkvovo-pomarančového sirupu |
250 g | hladkej múky |
1/2 | kypriaceho prášku |
1/2 ČL | sódy bikarbóny |
1 ČL | perníkového korenia |
1 ČL | škorice |
2 | kvapky pomarančového EO alebo kôra z 1/2 pomaranča |
250 g | mascaropne |
200 g | jemného tvarohu |
2 PL | kyslej smotany |
100 g | Lučiny |
100 g | bielej čokolády |
1 | vanilínový cukor |
1 PL | práškového cukru |
+ | |
3 PL | ríbezľového džemu |
Postup prípravy
Asi polovicu stredne veľkej tekvice hokkaido nakrájame na mesiačiky, zbavíme stredu s jadierkami a dáme piecť na 200°, kým nie je mäkká. Do torty budeme potrebovať 250 g upečenej tekvice zbavenej šupky.
Tekvicu dáme do misy spolu s vajíčkami a džúsom, alebo v mojom prípade mrkvovo-pomarančovým sirupom z tohto receptu. Rozmixujeme. Primiešame olej a rozpustené maslo.
V inej mise premiešame sypké suroviny. Potom spojíme všetko dokopy a vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm vyloženej papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry.
Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. Všetky prísady na krém vymiešamem stačí aj ručne metličkou. Na záver rýchlo vmiešame rozpustenú vlažnú čokoládu. Preložíme do cukrárskeho vrecka (bez špičky) a dáme do chladničky.
Hotový korpus necháme trošku vychladnúť, vyberieme z formy a vypuký vrch zrežeme do rovna. Prekrojíme na 2 časti. Natrieme ríbezľovým džemom. Z cukrárskeho vrecka odstrihneme špic a na korpus potretý džemom striekame kôpky krému tak, že začneme po obvode a postupujeme smerom k stredu.
Priklopíme druhou časťou korpusu, potrieme tenkou vrctvou krému a opäť nastriekame kôpky tak, aby sme pokryli celý povrch torty. Na záver ozdobíme ovocím a dáme do chladničky.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk