Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Tekvicová torta s tvarohovým krémom

Tekvicová torta s tvarohovým krémom
torta

Minulý rok sa u nás hokkaidám vôbec nedarilo, zato tento rok si rastú hocikde aj bez toho, aby sme ich sadili (semienka v komposte). Našťastie je to zelenina, ktorú viem spracovať a použiť do množstva jedál. Zrelú tekvicu stačí nakrájať, upiecť domäkka a rozmixovať na pyré. Z neho potom celoročne robím halušky, nátierky, lievance, polievky alebo koláče. Táto torta je vážne skvelá!

  • Čas varenia 50 minút 165°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

250 g  pečenej tekvice hokkaido
70 g  oleja
80 g  masla
3  vajcia
200 g  cukru
1  vanilínový cukor
4 PL  pomarančového džúsu/mrkvovo-pomarančového sirupu
250 g  hladkej múky
1/2  kypriaceho prášku
1/2 ČL  sódy bikarbóny
1 ČL  perníkového korenia
1 ČL  škorice
2  kvapky pomarančového EO alebo kôra z 1/2 pomaranča
 
NA KRÉM
250 g  mascaropne
200 g  jemného tvarohu
2 PL  kyslej smotany
100 g  Lučiny
100 g  bielej čokolády
1  vanilínový cukor
1 PL  práškového cukru
 +
3 PL  ríbezľového džemu

Postup prípravy

Asi polovicu stredne veľkej tekvice hokkaido nakrájame na mesiačiky, zbavíme stredu s jadierkami a dáme piecť na 200°, kým nie je mäkká. Do torty budeme potrebovať 250 g upečenej tekvice zbavenej šupky.

Tekvicu dáme do misy spolu s vajíčkami a džúsom, alebo v mojom prípade mrkvovo-pomarančovým sirupom z tohto receptu. Rozmixujeme. Primiešame olej a rozpustené maslo. 

V inej mise premiešame sypké suroviny. Potom spojíme všetko dokopy a vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm vyloženej papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. Všetky prísady na krém vymiešamem stačí aj ručne metličkou. Na záver rýchlo vmiešame rozpustenú vlažnú čokoládu. Preložíme do cukrárskeho vrecka (bez špičky) a dáme do chladničky.

Hotový korpus necháme trošku vychladnúť, vyberieme z formy a vypuký vrch zrežeme do rovna. Prekrojíme na 2 časti. Natrieme ríbezľovým džemom. Z cukrárskeho vrecka odstrihneme špic a na korpus potretý džemom striekame kôpky krému tak, že začneme po obvode a postupujeme smerom k stredu.

Priklopíme druhou časťou korpusu, potrieme tenkou vrctvou krému a opäť nastriekame kôpky tak, aby sme pokryli celý povrch torty. Na záver ozdobíme ovocím a dáme do chladničky.

2. 9. 2023 22:16

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty