Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vegánske mini cheesecakes s mangovým želé

Vegánske mini cheesecakes s mangovým želé

Ľahučké, chuťovo vyvážané a 100% vegánske – také sú tieto chutnučké letné mini čískejky. Základ je chutný sám o sebe, niekedy z neho upečiem len samotné sušienky. „cheese“ časť má vďaka vanilke a banánu lahodnú chuť. Len ťažko uveríte, že neobsahuje žiadne mlieko ani vajcia.

  • Čas varenia 50 minút 160°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

 
NA ZÁKLAD
1 PL  pomleté ľanové semiačka
3 PL  voda
40 g  banán
60 g  ovsené vločky
4 PL  tekutý kokosový olej
1 PL  agáve (prípadne datlový alebo ryžový sirup)
1,5 ČL  kakao
2 PL  kokos
 štipka kypriaceho prášku do pečiva
2 ČL  trstinový cukor
 
NA „CHEESE“ HMOTU
2 bal.  Créme VEGA Dr. Oetker
100 g  banán
90 g  tofu natural
2 ČL  vanilková pasta Dr. Oetker
2-3 ks  vanilkový cukor
1 ČL  citrónová kôra
1,5 PL  hladká múka
 
NA MANGOVÉ ŽELÉ
170 g  zrelé mango
75 ml  voda
½ bal.  VEGA gél Dr. Oetker

Postup prípravy

Keď som objavila vegánsku náhradu kyslej smotany, alebo teda crème fraîche, od Dr. Oetkera, bola som nadšená a viem, že mnohí kamoši, ktorí nejedia živočíšne produkty, si na nej fičia. Pomyslela som si, že by v tom bol čert, aby sa z nej nedal urobiť cheesecake. Aby koláčiky aj pekne vyzerali, využila som rastlinnú ne-želatínu s agarom, ktorá je veľmi jednoduchá na prípravu. Mango som zvolila okrem exotickej chuti aj kvôli farbe, ale pokojne dajte iné ovocie – viem si predstaviť jahody či lesné plody. ;)

Pomletý ľan rozmixujeme alebo aspoň premiešame s vodou a necháme cca 10 minút postáť. Pridáme aj ostatné suroviny na cesto a všetko spolu rozmixujeme. Dáme stuhnúť do chladničky. V inej miske rozmixujeme všetky suroviny na krém. Pripravíme si silikónové muffinové košíčky. Na dno každého natlačíme cesto a urovnáme. Krém rozdelíme do košíčkov, cca 2 lyžice do každého. Nedávame úplne po vrch. A dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla asi 50 minút na 160 stupňov a nechala som ich vychladnúť v rúre. Ku koncu pečenia môžete teplotu znížiť na 150 stupňov. Mali by byť pevné na dotyk a okraje by sa mali odliepať od košíčkov. Hotové čískejky necháme vychladnúť v košíčkoch. Pripravíme si želé. Mango rozmixujeme dohladka. Ak sa nám žiada, môžeme ho prisladiť.

VEGA gél rozmiešame v studenej vode, za stáleho miešania privedieme do varu a minútu povaríme. Horúcu hmotu plynulo vlejeme k mangu a neustále miešame metličkou. Takto vzniknutý mangový krém rozdelíme na vrch košíčkov. Dáme dobre zachladiť. Koláčiky by mali ísť z košíčkov dobre vyklopiť. Ak by štrajkovali, treba si pomôcť tak, že ich šupnete na hodinku-dve do mrazničky. A pôjde to jedna radosť. ;)

 

 

 

 

 

 

3. 6. 2020 16:14

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty