Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Vegánske mini cheesecakes s mangovým želé
Ľahučké, chuťovo vyvážané a 100% vegánske – také sú tieto chutnučké letné mini čískejky. Základ je chutný sám o sebe, niekedy z neho upečiem len samotné sušienky. „cheese“ časť má vďaka vanilke a banánu lahodnú chuť. Len ťažko uveríte, že neobsahuje žiadne mlieko ani vajcia.
- 50 minút 160°C
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
1 PL | pomleté ľanové semiačka |
3 PL | voda |
40 g | banán |
60 g | ovsené vločky |
4 PL | tekutý kokosový olej |
1 PL | agáve (prípadne datlový alebo ryžový sirup) |
1,5 ČL | kakao |
2 PL | kokos |
štipka kypriaceho prášku do pečiva | |
2 ČL | trstinový cukor |
2 bal. | Créme VEGA Dr. Oetker |
100 g | banán |
90 g | tofu natural |
2 ČL | vanilková pasta Dr. Oetker |
2-3 ks | vanilkový cukor |
1 ČL | citrónová kôra |
1,5 PL | hladká múka |
170 g | zrelé mango |
75 ml | voda |
½ bal. | VEGA gél Dr. Oetker |
Postup prípravy
Keď som objavila vegánsku náhradu kyslej smotany, alebo teda crème fraîche, od Dr. Oetkera, bola som nadšená a viem, že mnohí kamoši, ktorí nejedia živočíšne produkty, si na nej fičia. Pomyslela som si, že by v tom bol čert, aby sa z nej nedal urobiť cheesecake. Aby koláčiky aj pekne vyzerali, využila som rastlinnú ne-želatínu s agarom, ktorá je veľmi jednoduchá na prípravu. Mango som zvolila okrem exotickej chuti aj kvôli farbe, ale pokojne dajte iné ovocie – viem si predstaviť jahody či lesné plody. ;)
Pomletý ľan rozmixujeme alebo aspoň premiešame s vodou a necháme cca 10 minút postáť. Pridáme aj ostatné suroviny na cesto a všetko spolu rozmixujeme. Dáme stuhnúť do chladničky. V inej miske rozmixujeme všetky suroviny na krém. Pripravíme si silikónové muffinové košíčky. Na dno každého natlačíme cesto a urovnáme. Krém rozdelíme do košíčkov, cca 2 lyžice do každého. Nedávame úplne po vrch. A dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla asi 50 minút na 160 stupňov a nechala som ich vychladnúť v rúre. Ku koncu pečenia môžete teplotu znížiť na 150 stupňov. Mali by byť pevné na dotyk a okraje by sa mali odliepať od košíčkov. Hotové čískejky necháme vychladnúť v košíčkoch. Pripravíme si želé. Mango rozmixujeme dohladka. Ak sa nám žiada, môžeme ho prisladiť.
VEGA gél rozmiešame v studenej vode, za stáleho miešania privedieme do varu a minútu povaríme. Horúcu hmotu plynulo vlejeme k mangu a neustále miešame metličkou. Takto vzniknutý mangový krém rozdelíme na vrch košíčkov. Dáme dobre zachladiť. Koláčiky by mali ísť z košíčkov dobre vyklopiť. Ak by štrajkovali, treba si pomôcť tak, že ich šupnete na hodinku-dve do mrazničky. A pôjde to jedna radosť. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk