Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Crumble zo záhradného ovocia
Čo s ríbezľami, egrešmi, čerešňami a ďalšími záhradnými dobrotami, keď ich máte príliš málo na zaváranie, ale nestíhate ich jesť za čerstva? Keď som si predstavila, koľko sa minie do bublaniny a koľko plechov by som musela upiecť, aby z ovocia trochu ubudlo, urobila som radšej túto dobrôtku. Ešte aj bola rýchlo hotová! A odhliadnuc od cukru je to zdravé a diétne. :)
- 30 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
Sezónne ovocie | |
1 ks | vanilkový cukor |
2-3 PL | hnedý cukor |
2 PL | maizena alebo solamyl |
70 g | maslo |
70 g | hladká múka |
2-3 PL | ovsené vločky |
70 g | práškový cukor |
Postup prípravy
Najskôr si povedzme, do čoho chceme crumble robiť. A podľa toho si pripravme aj adekvátne množstvo ovocia. Očistíme ho, väčšie kusy nakrájame, osladíme a asi tri až päť minút prikryté dusíme na miernom ohni.
Premiešame s maizenou a vylejeme do zapekacej nádoby. Mastiť ju netreba. Potom si pripravíme posýpku. Zmäknuté maslo rukami zmiešame s múkou a cukrom, pridáme ovsené vločka a rovnomerne posypeme povrch ovocia. Mne sa časť posýpky, neviem prečo, ponorila pod ovocie a tak som si pomohla ešte zapekanými müsli. Tie som ale dala až tesne pred dopečením.
Vložíme do rúry a pečieme, kým posýpka nie je zlatistá. Podávame najlepšie teplé, s vanilkovou zmrzlinou. No jedna báseň. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk