Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Baklažánová nátierka
Bryndzová, cesnakovo-syrová, tvarohová, guacamole... Tie robíme dokola, ale baklažánovú sme vyskúšali prvýkrát. A viete čo? Určite nie naposledy!
- 2 porcie
- 30 minút 230°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | baklažán |
1 ČL | sezamová pasta Tahini |
1 strúč. | cesnak |
petržlenová vňať | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
pár kvapiek citrónovej šťavy | |
70 g | Lučina alebo cream cheese |
5 ks | sušené paradajky |
Postup prípravy
Môj drahý hovorí baklažánu "tá čudná zelenina", ale po tom zapekanom sa s ním už skamarátil. Rožky s pomazánkou zmizli ako mávnutím prútika.
Najdlhšie na tom celom trvá upiecť baklažán. Najskôr ho sprudka opečieme na panvici zo všetkých strán. Potom ho šupneme na pekáč, popicháme a teplotu v rúre nastavíme na 230 stupňov. Necháme ho piecť asi pol hodinu, občas obrátime. Po tomto akte by mal byť čierny, ale nie zhorený!
Vyberieme, necháme vychladnúť a stiahneme z neho šupku. Ide to naozaj ľahko. Odstránime aj jadierka, pridáme tahini (ja som tú moju kúpila kvôli hummusu, takže sa teším, že ju zase môžem niekam použiť :) ), cesnak, citrónovú šťavu, koreniny a rozmiešame ponorným mixérom. Na koniec vmiešame krémový syr a prípadne ešte dochutíme. Rajčiny (ja som použila tie v oleji) vyberieme, nakrájame na kúsky a zľahka vmiešame do nátierky. Voilá!
TIP: Ak dáte viac syra, nátierka bude redšia a jemnejšia a môžete ju použiť ako dip na namáčanie zeleniny či opečených kúskov tortily.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk