Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Gazpacho
Tieto dni sa zabávame tým, že sa snažíme spotrebovať sezónnu zeleninu a ovocie. Záhrada je plná rajčín, sliviek a letných jabĺk, nájdu sa ešte aj uhorky, broskyne či marhule. Ak máte aj vy veľa paradajok a potrebujete ich spracovať, skúste pripraviť studenú španielsku polievku gazpacho. Je to nenormálne jednoduché.
- 2 porcie
- 30 minút
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
300 g | paradajka |
1/2 | šalátová uhorka |
1/2 | cibuľa |
1 strúč. | cesnak |
1 ČL | červený vínny ocot |
1 PL | olivový olej |
soľ | |
2 ks | krajec sendviča alebo veky |
1 ks | paradajka |
kúsok uhorky |
Postup prípravy
Paradajky narežeme do kríža a sparíme vriacou vodou, aby sa ľahšie lúpali. Zbavíme šupky, nakrájame a dáme do misy. K tomu prihodíme ošúpanú a nakrájanú uhorku bez dužiny, cibuľu aj cesnak. Prilejeme olej, ocot, štipku soli a všetko rozmixujeme do hladka.
Dáme vychladiť do chladničky, najlepšie niekoľko hodín.
Veku opečieme nasucho na panvici, položíme do misky a prelejeme polievkou. Podávame ozdobené kockami čerstvej zeleniny.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk