Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Maslová štrúdľa s tvarohom a jablkami
Rodinný recept môjho drahého, ktorý robievala ešte jeho babička. Trochu sa lepí a trhá, ale je úplne úžasná! Až tak, že ju neviete prestať jesť, kým nie je pekáč prázdny.
- 45 minút
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
130 g | múky |
90 g | maslo |
1 ks | vajce |
0,5 dl | mlieka |
štipka soli | |
štipka cukru | |
1 kg | jablká |
500 g | hrudkovitý tvaroh |
strúhanka | |
2 ks | škoricový cukor |
1 ks | vanilkový cukor |
práškový cukor podľa kyslosti jabĺk | |
1 ks | kyslá smotana |
35 g | maslo |
Postup prípravy
Na doske zmiešame suroviny na cesto. Potom ho zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu do chladničky. Vyberieme, rozdelíme na dve časti a každú postupne rozvaľkáme. Na cesto rovnomerne rozložíme polovicu jabĺk, posypeme strúhankou, škoricovým a vanlikovým cukrom. Na to rozdrobíme tvaroh, lyžičkou poukladáme polovicu smotany, posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom.
Zahneme z bokov a potom opatrne zrolujeme. Presunieme na vymastený plech - najľahšie je dať plech rovno pod dosku a štrúdľu tam len preklopiť.
Postup zopakujeme aj s druhým cestom. Povrch ešte môžeme potrieť rozpusteným maslom a potom dáme piecť do vyhriatej rúry.
Najlepšie chutí ešte teplá so zmrzlinou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk