Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Polievka z tekvice Hokkaido
Krásna oranžová polievočka, na jesenné dni ako stvorená. Tekvicu sme mali doma na balkóne takmer dva týždne, kým som si v tom svadobnom kolotoči našla čas spracovať ju. Našťastie, bola OK, my sme tiež OK, a tak sme v plnej sile opäť naspäť s novými nápadmi a chuťou variť. Lebo to, že láska ide cez žalúdok, platí aj po svadbe. :)
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1/2 | tekvica Hokkaido |
1 ks | mrkva |
1 ks | zemiak |
soľ | |
zázvor | |
karí korenie | |
1 dl | smotana na šľahanie |
citrónová šťava |
Postup prípravy
Tekvicu hokkaido rozrežeme na polovicu. Jednu si odložíme a trebárs upečieme alebo ugrilujeme. Druhú olúpeme, vyberieme jadierka a nakrájame na kocky. Pridáme mrkvu a zemiak, rovnako olúpané a nakrájané na drobno. Dáme do kastróla, zalejeme vodou, aby bola zelenina ponorená, a varíme. Kto chce, môže predtým v hrnci osmažiť cibuľku na troche oleja a až potom pridať zeleninu.
Keď už je mäkká tak, že sa rozpadáva, dochutíme kúskom čerstvého, alebo štipkou sušeného zázvoru, karí korením, soľou a citrónovou šťavou. Rozmixujeme, opäť dáme na sporák a vlejeme smotanu. Prevaríme a podávame s krutónmi alebo opečenými vylúpanými tekvicovými jadierkami.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk