Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečená cvikla s jablkami a fetou
Voňavé sýte a zdravé jedlo, ktoré môžete jesť samostatne (ja) alebo hoci aj s pečenou klobáskou (môj mangel). Tak či tak chutí super.
- 2 porcie
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
3 ks | cvikla |
2-3 ks | jablko |
120 g | feta alebo balkánsky syr |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
olivový olej | |
červený vínny ocot | |
čerstvá mäta |
Postup prípravy
Pečenú cviklu s fetou sme už robili, ale teraz nám napadlo pridať aj domáce jabĺčka. Pripravíme si zapekaciu misu alebo hlboký plech. Vymastíme ho olivovým olejom a poukladáme cvikle nakrájané na mesiačiky. Nerobím ich hrubé, lebo bude trvať dlho, kým sa upečú. Aj zvrchu pokvapkáme olejom a balzamikom alebo červeným vínnym octom, osolíme a okoreníme. Prikryjeme alobalom a dáme piecť asi na 35 minút.
Potom alobal odstránime a pridáme jablká nakrájané na mesiačiky a rozdrobenú fetu.
Dáme piecť na ďalších dvadsať až tridsať minút. Vyberieme z rúry a posypeme lístkami čerstvej mäty. Na chvíľu prikryjeme alobalom, aby sa mäta sparila. Konzumujeme aj s ňou, pretože dodá jedlu zaujímavú príchuť.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk