Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cviklový krém
Keď je vonku taká kosa ako posledné dni, nemusíte byť ani polievkový typ, aby ste dostali chuť na misku niečoho teplého, čo prehreje vaše útroby. Táto hustá polievka má navyše nádhernú farbu a chuťou mi trošku pripomína boršč, aj keď bez mäsa. No to nám v nej vôbec nechýbalo.
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 PL | maslo |
1 ks | cvikla |
3 ks | mrkva (cca rovnaké množstvo ako cvikla) |
1/2 | cibuľa |
1 ks | strúčik cesnaku |
250 ml | paradajkové pyré |
vývar (alebo voda a bujón) | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy
Na masle opražíme cibuľu nakrájanú na drobno. Trochu posolíme, aby neprihárala. Pridáme kolieska mrkvy a cviklu, najkrájanú na čo najmenšie kúsky. Pár minút restujeme. Potom zalejeme rajčinovým pyré a vývarom tak, aby bolo zelenina ponorená. Potrebujeme cca pol litra. Prikryjeme a varíme, kým nie je zelenina mäkká.
Pred dovarením dochutíme soľou, korením a prelisovaným strúčikom cesnaku, môžeme aj dosladiť a pridať pár kvapiek citrónovej šťavy, prípadne sušené bylinky. Potom odstavíme a opatrne rozmixujeme ponorným mixérom. Ak sa nám zdá krém príliš hustý, zriedime vodou. Ak je naopak príliš riedky, necháme ho ešte odpariť na miernom ohni.
Servírujeme z kopčekom hustej kyslej smotany a kto má rád, môže posypať nakrájanou cibuľou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk