Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Tekvicovo-cviklový krém

Tekvicovo-cviklový krém
veganbez lepkubez mlieka

Zeleninové krémy, teda husté rozmixované polievky, to je moje. Vo veľkom som ich však začala robiť až vďaka príkrmom pre Karolínku, keď bola ešte menšia. Vďaka nim som objavila viaceré skvelé kombinácie, ktoré idú super spolu. Tekvica hokkaido napríklad s mrkvou, petržlenom, rajčinami, šošovicou, zemiakmi či batátom, červená repa je super tiež s koreňovou zeleninou, ale aj kapustou, úžasná je s paradajkami, atď. A najnovšie som zistila, že aj tekvica s cviklou spolu skvelo ladia. :)

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2 PL  olivový olej
1  malá cibuľa
500 g  hokkaido (v surovom stave)
1  stredne veľká cvikla
 soľ
1 ks  malá vetvička rozmarínu
 vývar alebo voda

Postup prípravy

Na túto kombináciu ma naviedla Soňa z blogu Láskavé varenie, ale urobila som si ju podľa seba. Použila som už upečenú tekvicu a vopred v šupke uvarenú cviklu, no nie je to podmienka. (Môžete použiť aj surovú zeleninu - v tom prípade ju treba nakrájať na malé kúsky a variť dlhšie - kým nie sú mäkké.)

V prípade vopred uvarenej alebo upečenej (tak je to vždy chutnejšie) zeleniny je polievka hotová naozaj bleskovo. V hrnci rozohrejeme olej, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme, pridáme olúpanú cviklu a tekvicu nakrájané na kúsky a, ak máme, aj kúsok čerstvého rozmarínu. Ten to celé chuťovo doladí. Zalejeme vývarom alebo vodou, a niekoľko minút povaríme. Potom vyberieme rozmarín (je dosť aromatický, takže za mňa ho stačí len vyvariť, prípadne nechať len 1-2 lístky) a všetko dohladka rozmixujeme.

Polievku podávame napríklad s lyžicou jogurtu alebo smotany, posypanú tekvicovými semienkami.

 

Originálny recept nájdete na tomto linku.

 

Tip: Rozpis surovín je orientačný, aj keby bolo repy či hokkaida trochu menej alebo viac, výsledok bude určite chutiť. Dôležité je nedať veľa tekutiny, len kúsok nad zeleninu, aby bola polievka hustá a chuťovo výrazná. Ak by bola príliš, ľahko sa dodatočne zriedi. ;)

 

8. 10. 2019 22:07

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty