Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cuketovo-pórový krém
Keď neviete, ako spotrebovať veľkú úrodu cukety, polievka je jedna z možností, kde sa jej minie naozaj veľa. Robievam rôzne verzie, ale vždy bez zápražky a bez mlieka či smotany. Ak používam, tak kyslú, ktorú si každý zamieša do hotového krému. A super je aj krémový syr.
- 10 minút
- 20 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | pór |
1 | zelená baby cuketa |
1 | žltá baby cuketa |
1 | strúčik cesnaku |
1 | menší zemiak |
1 PL | olivový olej |
1/2 PL | maslo |
soľ | |
zeleninový vývar alebo bujón/ vegeta | |
cream cheese alebo kyslá smotana na podávanie |
Postup prípravy
V hrnci rozohrejeme olej s maslom, opražíme pór nakrájaný na kolieska aj prelisovaný cesnak, osolíme, pridáme aj kolieska cukiet. Ak použijeme namiesto baby cukety tú veľkú, dáme ju očistenú, nakrájanú na kocky. Prihodíme aj nakrájaný zemiak, zalejeme vodou alebo vývarom tak, aby hladina siahala tesne pod zeleninu - cuketa totiž pustí veľa vody. Ak nemám práve vývar, používam buď bio bujón alebo Nesoldík - zdravú verziu vegety.
Varíme prikryté, kým nie je zemiak mäkký. Polievka má byť po rozmixovaní hustá, preto ak by sa vám zdalo veľa vody, radšej odlejte bokom do pohárika a pridajte až na záver, v prípade potreby. Rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Servírujeme s lyžicou cream cheese (Lučina), kyslej smotany a/ alebo s chlebovými krutónmi.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk