Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Brokolicová polievka s medvedím cesnakom
Už onedlho sa naše lesy a lúky zazelenajú a zavoňajú medvedím cesnakom. Kým sa opäť vyberieme na "lov", treba minúť staré namrazené zásoby. A tak som posledným minuloročným cesnakom vylepšila brokolicovú polievku. A poviem vám, bola hustá! (Naozaj bola, až v nej lyžica stála :) )
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | brokolica |
medvedí cesnak (veľká hrsť) | |
1/2 | cibuľa |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
4-5 dl | zeleninový vývar |
olej | |
0,5-1 dl | sladká smotana |
Postup prípravy
Keď sa aj vám zelená v chlaničke hlávka brokolice, neváhajte. Najskôr uvaríme brokolicu na pare do polomäkka tak, aby ostala zelená a aby v nej ostali zachované nejaké živiny. Ja to robím tak, že na dno hrnca dám trochu vody, brokolicu, prikryjem pokrievkou a priebežne otáčam. Čiže brokolica sa skôr parí ako varí a o to ide.
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme medvedí cesnak a chvíľu restujeme. Pridáme brokolicu rozobratú na ružičky, zalejeme vývarom tak, aby bola ponorená (našťastie mám stále zamrazený zredukovaný, ktorý už len zriedim vodou), ochutíme soľou a štipkou mletého korenia a rozmixujeme ponorným mixérom. Ak sa nám zdá polievka príliš hustá, zriedime trochou vody. Potom necháme zovrieť, pridáme smotanu, prevaríme a odstavíme. Dochutíme a podávame s krutónmi, alebo len tak. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk