Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Dvojfarebné pudingové rezy
Boli sme pozvaní na neformálnu oslavu a ponúkla som sa, že upečiem aj nejaký koláč. Zadanie znelo, aby ho bolo veľa a aby nemusel byť v chladničke (tú už okupovali iné jedlá a nápoje). Spomenula som si na koláč, ktorý som prvýkrát piekla ešte ako štrnásťročná. Oficiálne sa volá macocha a na vrch ide vrstva kyslej smotany (zmiešanej so šľahačkou alebo aj nie) s cukrom. Pre ten problém s chladničkou som ju vymenila za ovocie a čokoládu. Tiež super kombinácia. Pripomeňme si teda macochu. ;)
- 30 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
10 ks | vajce |
500 g | polohrubá múka |
500 g | krupicový cukor |
2 ks | prášok do pečiva |
2 dl | vlažná voda |
2 dl | olej |
2 PL | kakao |
čučoriedky | |
čokoláda | |
Cera | |
3 ks | puding s pravou vanilkou |
7-8 PL | cukor |
1,2 l | mlieko |
Postup prípravy
Recept je na ten najväčší hlboký plech, ktorý sa presne vojde do rúry, preto toľko vajec. Ale nie je problém zmenšiť dávku na polovicu. V tom prípade dajte dva pudingy a osem deci mlieka. :)
Bielky oddelíme od žĺtkov. Tie vymiešame s cukrom a potom do nich pridáme olej a vodu. Zmiešame. Nasleduje múka s práškom do pečiva a nakoniec dobre vyšľahaný sneh.
Plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Vylejeme polovicu cesta. Do zvyšku zamiešame kakao a takto zafarbené cesto vylejeme na biele. Uvaríme si puding. Dve tretiny mlieka dáme variť spolu s cukrom, vo zvyšku rozmiešame pudingy a vylejeme ho do kastróla. Varíme za občasného miešania. Keď začne puding hustnúť a bublať, len krátko povaríme a odstavíme. Vylejeme do plechu tak, aby sme vytvorili čo najsúvislejšiu vrstvu.
A teraz príde ten fígeľ - vidlička! Zaboríme ju do rohu plechu a pekne krásne ňou brázdime cesto z jedného konca na druhý, po celej šírke plechu. Vrstvy sa pekne premiešajú a puding presiakne všade.
Keď sme ready, na vrch poukladáme drobné ovocie, v našom prípade čučoriedky. A dáme piecť.
Hotový vychladnutý koláč môžeme vytunovať čokoládou. My sme do misky nalámali kvalitných mliečno-čokoládových zajov a vajíčka, ktoré si drahý vyšibal, plus polovicu klasickej čokolády na varenie, plus kúsok Cery a všetko sme to roztopili nad parou. Pokvackaný koláčik putoval na chvíľu do chladničky, kým sme sa vychystali na oslavu. A potom to už zvládol pri bytovej teplote až do svojho konca (dlho to netrvalo). Takže tak. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk