Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Mrazená káva so zmrzlinou
Komu by sa v takomto horku chcelo piť teplú kávu? Radšej vyskúšajte takýto netradičný studený dezert a kávu v jednom. Osvieži, povzbudí a ešte aj pekne vyzerá. Že nám to skôr nenapadlo. ;)
- 2 porcie
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2-2,5 dl | silnejšie espresso |
2 ČL | hnedý cukor |
3 dl | vanilková zmrzlina |
(karamelový toping) | |
(whisky) |
Postup prípravy
Základ je káva a zmrzka, ostatné veci sú už len čerešničkou na torte. Takže prezieravo si uvaríme kávu, osladíme, nalejeme do formy na ľad, necháme vychladnúť a šupneme do mraziaka. My sme si dali robiť kávový ľad deň vopred, takže sme mali istotu, že bude dostatočne zamrznutý.
Vanilkovú zmrzlinu nadávkujeme do menších hrubostenných pohárikov alebo misiek. Necháme roztopiť, aby sa vytvorila rovná hladina. Potom dáme asi na polhodinu-hodinu zamraziť. Nádobu z nožového mixéra tiež môžeme dať vychladiť, lebo nasleduje boj o čas.
Vyberieme ľad, rozsekáme ho na drť v nožovom mixéri, vyberieme mištičky, po obvode nalejem toping, nasypeme drť a podľa chuti môžeme poliať whisky. My sme to ešte museli stihnúť odfotiť, ale podarilo sa a už si vychutnávame kofeínové osvieženie. :)
Tip: Kávy sme dali radšej viac, lebo väčšie množstvo sa lepšie seká. Ale nepoužili sme všetku.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk