Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Jablkový mrežovník s černicami

Jablkový mrežovník s černicami

Kombinácia jablká - černice sa nám zapáčila. A tento koláčik nielen úžasne chutí, ale aj vyzerá. Čím viac jabĺk dáte, tým viac sa bude rozplývať na jazyku. :)

Postup prípravy

Maslo (dá sa nahradiť Palmarínom, ale s maslom je oveľa lepší a jemnejší) necháme zmäknúť a potom ho zmiešame s preosiatou múkou, cukrom, kypriacim práškom, soľou a vajíčkami. Vypracujeme vláčne cesto, zabalíme do fólie a dáme aspoň na polhodinu do chladničky.

Potom ho rozdelíme na dve časti. Väčšiu rozvaľkáme, pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme ho aj na boky. Ak sa cesto trhá, nič to, dá sa sa aj utľapkať rukami a rozdiel nikto nezbadá. :)

Jablká nastrúhame nahrubo, dochutíme, vytlačíme z nich šťavu (aspoň časť, aby neboli vodnaté, ale ani vysušené) a navrstvíme na cesto. Zo zvyšného cesta buď radielkom vykrajujeme pásiky alebo ušúľame tenké valčeky a tie poukladáme do šikma, aby vznikla mriežka. 

Do otvorov povkladáme černice a nakoniec mriežky potrieme žĺtkom. Dáme piecť do rúry a krájame až vychladnuté.

1. 9. 2015 15:38

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty