Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Karfiolové karí
Prvýkrát som ho jedla v Londýne na Camden Markete a odvtedy mi hlavou behá myšlienka, že si ho pripravíme aj doma. Veď to nemôže byť zložité. A tak som niečo pogúglila, suroviny prispôsobila tomu, čo máme doma a našim chutiam, a uvarila ho na večeru. Trošku som sa obávala, čo na to môj muž, ale jeho blažené mmmkanie aj dupľa hovorili za všetko. Podarilo sa! ;)
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | karfiol |
4 ks | paradajka |
1 ks | červená cibuľa |
2 ks | strúčik cesnaku |
1/2 ČL | čili |
1 ČL | garam masala |
1/2 ČL | rímska rasca |
1 ČL | kurkuma |
1/2 ČL | mletý zázvor |
štip. | škorica |
1 dl | kokosové mlieko |
olej | |
soľ | |
voda |
Postup prípravy
Karfiol rozoberieme na malé ružičky, osolíme ho, zmiešame s prelisovaným cesnakom, mletým čili a korením garam masala. V hrnci rozohrejeme olej a karfiol niekoľko minút zo všetkých strán osmažíme. Potom ho zalejeme vodou, tak aby bol ponorený. Varíme takmer do mäkka.
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme ju na oleji spolu s rímskou rascou, škoricou a zázvorom. Prikryjeme a pár minút dusíme. Potom pridáme kurkumu a pokrájané paradajky, ktoré sme predtým obarili a zbavili šupiek. Dajú sa nahradiť aj paradajkovým pyré. Prikryjeme a dusíme, kým rajčiny nezmäknú. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme karfiol a časť vývaru z neho, privedieme do varu a zahustíme kokosovým mliekom. Ak treba, ešte zriedime vývarom. Podľa chuti dokoreníme a dosolíme. Podávame s ryžou, napríklad basmati.
Tip: Všetky koreniny aj kokosové mlieko zoženiete v bio obchode. Do karí sa hodia aj karí listy, kardamón či mletý koriander a ideálne je olej nahradiť ghí, čiže prepusteným (prečisteným) maslom. No i so surovinami, ktoré sme použili, je výsledok prudko jedlý. Najmä ak sa len zoznamujete s indickou kuchyňou a testujete jej chute. Ako my. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk