Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Šišky s džemom
Nie sú to ani koblihy, ani donutky. Šišky sú proste šišky, naše tradičné slovenské, pocukrované s džemom alebo s jahodovou penou. Zvyknú sa robiť z hladkej múky, ale keď ju nahradíte polohrubou a pridáte šľahačku, budú oveľa jemnejšie, mäkkšie a nadýchanejšie.
- vyprážanie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
250 g | polohrubá múka |
10 g | droždie |
1,5 dcl | mlieko |
0,5 dcl | šľahačková smotana |
štipka soli | |
štipka cukru | |
1 ks | žĺtok |
1 PL | tuzemský rum |
olej | |
džem | |
práškový cukor |
Postup prípravy
Táto dávka je pre dve veľmi maškrtné osoby na dva dni, takže si ju podľa potreby znásobte. Z vlažného mlieka, droždia, cukru a trošky múky urobíme kvások. Necháme pár minút podkysnúť.
Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, žĺtok, smotanu a rum. Miešame, miešame a potom miesime, miesime. Cesto má byť redšie a lepivé, ale ak by sa vám to zdalo príliš, pridajte trochu múky.
|
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk