Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Zdravé lievance z ovsených vločiek
Občas dostanem chuť na raňajky, aké vidíme v amerických filmoch. Tanier plný lievancov alebo vaflí, káva, džús, ovocie... Tieto lievance sú navyše zdravé a vhodné aj pre tých, ktorí si strážia líniu, alebo sa chcú len stravovať vyvážene. Aha a aby som nezabudla - chutia skvelo. :)
- 2 porcie
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 dl | jemné ovsené vločky |
2 dl | mlieko |
1-2 ČL | med |
1 ČL | vanilkový cukor |
1 ks | väčšie vajce |
kokosový olej | |
120 g | tvaroh |
120 g | jogurt |
med | |
(vanilka) | |
(ovocie) | |
1 dl | mrazené ovocie |
cukor na osladenie | |
(solamyl) |
Postup prípravy
Cesto som robila podľa blogerky Angie. Základ je namočiť ovsené vločky do mlieka, aby zmäkli a nabobtnali. Pridáme med, trošku vanilkového cukru a vajíčko. Všetko rozmiešame ponorným mixérom.
Na kokosovom oleji z oboch strán opekáme lievance a vyberieme ich na papierový obrúsok. Plníme, čím chceme. Ja som sa rozhodla pre verziu s tvarohom a horúcimi čiernymi ríbezľami. V mrazničke sme mali ešte misku od leta. Tvaroh s jogurtom, medom a pár kúskami ríbezlí rozmixujeme, alebo môžeme použiť ovocný jogurt. Prelejeme ním lievance.
Ríbezle dáme do kastróla, prikryjeme a pomaly varíme. Osladíme, premiešame a ak sú príliš tekuté, pridáme štipku solamylu. Podávame všetko spolu. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk