Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Strúhaný tvarohový koláč

Strúhaný tvarohový koláč
klasika

Čo naozaj neznášam je tenká vrstva masla na chlebe a málo plnky v koláči. :) Keď tvarohový koláč, tak s poriadnou vrstvou tvarohu. K tomu cestíčko ako lusk, ktoré chutí ako lahodné kakaové maslové sušienky. A jeden z najlepších koláčov vôbec je na svete. Ja som ho ešte vylepšila kúskami marhúľ a veru, mohla som ich pridať ešte trochu viac, koláčiku to len prospelo. Mňam!

  • Čas varenia 35 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

360 g  hladká múka
120 g  práškový cukor
250 g  maslo
1ks  žĺtok
1 ks  kypriaci prášok do pečiva
3 PL  kakao
 
PLNKA
600 g  tučný hrudkovitý tvaroh
3 ks  žĺtok
4 ks  bielok
1 ks  vanilkový cukor
 práškový cukor podľa chuti
 kôra z 1/2 citróna
 marhuľový kompót

Postup prípravy

Maslo nakrájame do misy alebo nastrúhame, pridáme ostatné suroviny na cesto a zmiesime ich dokopy. Vypracujeme vláčne cesto, akoby linecké.

Potom si ho rozdelíme na dve časti. Väčšiu polovicu (pozdravujem mužíčka, ktorý tento výraz neznáša, lebo veď polovice sú rovnaké, ale ja som mala z matiky trojku, tak čo :) ) rozvaľkáme a vyložíme ňou maslom vymastený hlbší plech (30 x 21 centimetrov). Môžeme aj ucapkať rukami ;). 

Zvyšok cesta, teda menšiu časť, dáme vo fólii do mrazničky a ideme na plnku. Tú si pripravíme zmiešaním všetkého okrem bielkov, najlepšie ponorným mixérom. Z bielkov vyšľaháme zvlášť tuhý sneh a potom ho vmiešame do tvarohovej plnky, ktorá bude krásne nadýchaná. Ak treba, ešte dosladíme a natrieme na cesto.

Poukladáme kúsky marhúľ zbavených vrchnej šupky. Minule som marhule nahradila mrazenými ríbezľami a tiež paráda. Na vrch rovnomerne nastrúhame cesto z mrazničky.

Dáme piecť do vyhriatej rúry a priebežne kontrolujeme, ja som ku koncu stíšila teplotu. 

A takto vyzerá prierez hotovým koláčikom. Mne najviac chutí na druhý deň, keď je už trochu odležaný. Skladujeme ho v chlade v nejakej uzavretej nádobe alebo aspoň prikrytý, aby neoschol.

4. 2. 2016 13:24

Páči sa ti recept?

Komentáre

Kikuš | 12. 2. 2018 14:46
Veľmi ľahký recept a chutný koláčik, mňam :-)

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty