Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kuracie stehná z remosky
Takéto recepty máme najradšej, že to vlastne ani nie je recept, lebo sa na tom nedá prakticky nič pokaziť. V remoske (my máme takú na sporák a je to bomba) sa stehienka robia samy, sú šťavnaté, zvrchu chrumkavé a mäso odpadáva od kosti. A keď k nim nahádžete aj zemiaky, máte eintopf jak vyšitý! ;)
- 2 porcie
- 5 minút
- 60 minút
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | kuracie stehná |
40 g | maslo |
soľ | |
5 ks | cesnak |
2 ks | jablko |
1 ks | cibuľa |
Postup prípravy
Stehná sme mali domáce z farmy neďaleko Trnavy. Takže dvojnásobný pôžitok. :) Stačilo ich nasoliť z oboch strán, obložiť maslom, prihodiť k nim ošúpané strúčiky cesnaku, prekrojené jabĺčka a cibuľu a kto chce aj zemiaky. Koreniny netreba, takto to bude chuťovo krásne čisté. (Maslo dokáže zázraky!)
Ak chceme, môžeme stehná ešte pred pridaním ostatných surovín trochu orestovať, ale mne sa osvedčilo až na záver pečenia remosku odokryť a zvýšiť teplotu, aby sa trošku pripiekli. Nezabudneme ich pootáčať na obe strany. Zároveň sa tak zredukuje šťava, ktorú vytvoria hlavne jablká, zemiaky a cibuľka.
Domáce stehná sú tuhšie, takže odporúčam robiť aspoň hodinku, tie z obchodu by mali byť hotové za 45 minút. Ale dlhším pečením nič nepokazíte, naopak - mäsko sa bude až tak rozpadávať.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk