Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hummus
Milujem ho! A teraz nemyslím moju polovičku, ale cícerovú nátierku, alias hummus. Škoda, že u nás ho nedostať v supermarketoch, ako napríklad u susedov v Rakúsku. Ale aspoň si ho môžem urobiť sama doma a viem, čo doňho dávam. Škoda, že chlapom sa ním až tak nezavďačíte. Môjmu chutil, ale videla som na ňom, že to nie je jeho "šialok kávy" (ako by povedala Dara :) ).
- 60 minút
- varenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
200 g | sušený cícer |
2 PL | sézamová pasta tahini |
1 ČL | olivový olej |
šťava z citróna | |
soľ | |
petržlenová vňať | |
mletá sladká paprika | |
1 strúč. | cesnak |
kumín |
Postup prípravy
Cícer namočíme na noc do vody. Ráno vodu zlejeme, dáme novú tak, aby bol ponorený a varíme do mäkka. Potom prilejeme trochu oleja a rozmixujeme do hladka. Ak je príliš hustý, ešte ho rozriedime vodou. Dochutíme tahini pastou, soľou, šťavou z citróna (najprv z polovice, ak to nie je ono, ešte pridáme aj trochu z druhej polovice). Je dôležité trafiť správnu chuť hummusu, každému vyhovuje trochu iná. Ja som pridala aj cesnak, trochu mletej papriky a sušenú petržlenovú vňaťku.
Bol super, ale stále mi tam niečo chýbalo. A potom prišla rada od kamarátky, nech pridám drvenú rímsku rascu - kumín, ktorý sa používa v indickej kuchyni. Urobila som to a bol úplne úžasný. Mňam! Najlepší je v celozrnnej tortille s čerstvou zeleninkou - rajčiny, šalátová uhorka, kapusta... Alebo len tak ako dip k tortilla čipsom či zelenine nakrájanej na tyčinky.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk