Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pavlova s mätovou šľahačkou a ovocím
Pavlova alebo Pavlovovej torta mi dlho stála medzi jedlami, ktoré musím vyskúšať urobiť. Váhala som zbytočne dlho. Je ešte lepšia, ako som čakala a zvládla som ju, aj keď som v hodine dvanástej, resp. v hodine desiatej večer, zistila, že niektoré suroviny doma nemám. :D
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
4 | vaječný bielok |
200 g | práškový cukor |
2 PL | kukuričný škrob |
2 ČL | vínny ocot alebo citrónová šťava |
250 ml | smotana na šľahanie |
vanilkový cukor | |
(stužovač do šľahačky) | |
hrsť | mäta |
drobné sezónne ovocie |
Postup prípravy
Akurát mi z pečenia ostali štyri bielky a akurát sme dostali misku čerešní. Skrátka osud. :) Bielky vyšľaháme najskôr samotné na nižších otáčkach. Výsledkom má byť tuhý sneh, ktorý robí špičky. Potom postupne zašľahávame cukor. Ďalšími ingredienciami sú vínny ocot a kukuričný škrob. Prvé som nahradila citrónovou šťavou a škrob Zlatým klasom. Už len prešľaháme. Hmota by mala byť tuhá a lesklá. Nanesieme ju na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru kruhu. Ja som sa spoliehala na to, že mi sneh ešte "vybehne" hore, preto som ju urobila nižšiu. Ale chyba, po upečení mala presne taký istý tvar ako pred ním, takže berte to do úvahy.
Rúru najskôr vyhrejeme na 150 stupňov, potom stíšime na 120 a šupneme tam tortu. Ohrev som dala zhora a zdola. Pečieme 80 minút, potom rúru vypneme a necháme v nej Pavlovu úplne vychladnúť.
Mäta na balkóne sa nám utešene rozrastá, tak som sa rozhodla ozvláštniť ňou šľahačku. V mažiari rozdrvíme lístky mäty, aby pekne pustila farbu. Vmiešame ju do smotany spolu s cukrom a stužovačom. Vyšľaháme šľahačku a rozotrieme ju na korpus. Nakoniec ozdobíme ovocím.
Korpus má byť zvonka chrumkavý a zvnútra penový ako obláčik.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk