Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Jahodová bublanina zo šľahačkového cesta
Jahody a šľahačka, to je skoro tak isto super kombinácia ako jahody a šampanské. ;) Nemám rada olej v koláčoch, bublaninu zvyknem robiť s maslom, ale toto je ešte vyšší level. Jemnučké lahodné cestíčko, ktoré sa až tak rozplýva v ústach. Mmmmmm...
- 10 minút
- 22 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 hrn. | hladká špaldová múka |
3/4 hrn. | krupicový cukor |
3 ks | vajce |
1 | kypriaci prášok do pečiva |
180 ml | smotana na šľahanie |
jahody |
Postup prípravy
Plusom je aj to, že netreba nič vážiť, stačí ako odmerku použiť klasický 2,5-decový hrnček. Tri väčšie domáce vajíčka som zmiešala s krupicovým cukrom. Vyšľahala som ich spolu až do biela. Pridala som kypriaci prášok do pečiva s preosiatou múkou a nakoniec som vmiešala celú šľahačkovú smotanu. Cesto som vyliala na vymastený a múkou vysypaný plech, poukladala polovice jahôd (zo samozberu) a dala piecť do vyhriatej rúry.
Špáradlo bolo čisté asi po 20 minútach, záleží na rúre a hrúbke cesta. Tá moja bublanina bola trochu nižšia, aby v nej mohlo byť menej cesta a viac jahôd. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk