Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hrášková polievka s krupicovými haluškami
Práve dozrieva mladý hrášok - krásne zelený a sladký. Najlepšie chutí len tak samotný priamo zo struku, ale je z neho aj radosť variť. Napríklad takúto jednoduchú a rýchlu polievku. Viete ju spraviť aj z mrazeného hrachu, ale takáto je najlepšia. ;)
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
hrášok | |
vývar | |
mäta | |
petržlenová vňať | |
soľ | |
detská krupica | |
1 PL | maslo alebo olej |
1 | vajce |
soľ |
Postup prípravy
Ak máte poruke vývar, stačí vám už len hrášok a bylinky. Vylúpaný hrášok dáme variť do zeleninového vývaru a keď zmäkne, časť odoberieme do misky a rozmixujeme. Potom vrátime späť do hrnca, dochutíme mätou a petržlenovou vňaťou, prípadne dosolíme. Nevaríme dlho, aby si hrášok zachoval svoju peknú sviežu farbu. Vtip je v tom, že polievku zahustíme ňou samotnou a nepotrebujeme ani zápražku.
Krupicové halušky milujem najviac na svete. Dajú sa uvariť priamo v polievke, no nechcela som, aby sa hrášok zbytočne preváral, preto radšej zvlášť. Suroviny na halušky poriadne zmiešame dokopy, dáme si variť osolenú vodu a keď zovrie, cesto naberáme lyžicou a pomaly púšťame do vody. Cesto nesmie byť príliš husté, aby halušky neboli tvrdé. Preto krupice dáme radšej menej a pridávame postupne. Keď vyplávajú na povrch, chvíľu povaríme, scedíme a dáme do polievky.
Tip: Ak chceme mať halušky nadýchané, treba do nich pridať štipku sódy bikarbóny.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk