Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kuracie karí s fazuľkami a sezamom
Opäť som sa raz zahrala na "šanoblivú" gazdinku a rozhodla som sa prevetrať mraziak. Pre naše polročné bejby totiž chystám zásoby mrazeného ovocka, mäska atď., a tak je miesto v ňom viac ako želané. Na toto jedlo sa mi úspešne podarilo minúť kuracie prsia a dva sáčiky luskov, ktoré som už dlhšie prekladala sprava doľava a späť. A že aká delikateska vznikla! :)
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
400 g | kuracie prsia |
1 | červená cibuľa |
zelené fazuľky | |
žlté fazuľky | |
1/2 | cuketa |
olej | |
soľ | |
2 ks | paradajka |
1 dl | kokosové mlieko |
karí pasta alebo kto nemá, improvizuje | ) Takto: |
2 | strúčik cesnaku |
čili omáčka | |
garam masala | |
rímska rasca | |
zázvor | |
kurkuma | |
- množstvá neviem, pridávala som po troške, až kým to nebolo OK | ) |
+ 2 PL | sezam |
Postup prípravy
Jedlá á la karí zbožňujem, aj keď by ma v Thajsku či Indii vysmiali, lebo ich nerobím pikantné, len veľmi jemne. Najskôr si na oleji opražíme rezančeky mäsa, ktoré sme predtým osolili. Keď sú zo všetkých strán hotové, mäsko vyberieme a do výpeku pridáme rímsku rascu a kurkumu. Krátko orestujeme a prihodíme nakrájanú cibuľu, môžeme dať pol na pol bielu a červenú, aj nakrájaný cesnak. Orestujeme do sklovita. Mäso vrátime spať do panvice, pridáme oblanšírované nakrájané paradajky (alebo 2 PL pretlaku) a čerstvé očistené alebo mrazené fazuľky (v tom prípade ich predtým prelejeme vriacou vodou). Ja som dala asi hrsť zelených a hrsť žltých luskov, aspoň to bolo farebnejšie. Dochutíme ešte mletým čili, čili papričkou alebo čili omáčkou, prípadne zázvorom, a korením garam masala. Stačí tak pol lyžičky, ale treba koštovať. :) Ako posledné pridáme rezančeky cukety, prikryjeme a dusíme, kým nie je mäso hotové a lusky tak al dente. Na záver pridáme kokosové mlieko a prevaríme. Zelenina pustí šťavu, takže tekutinu som pridávať nemusela.
K fazuľkám sa výborne hodí chuť nasucho opraženého sezamu. Jedlo ním môžeme pred servírovaním posypať. A ako príloha jednoznačne basmati ryža. Že ste to vy, mám návod aj na ňu. :)
Jednu malú šálku ryže najskôr poriadne premyjeme a potom ju necháme namočenú vo vode asi 15 minút. Do kastróla dáme variť 1 a pol šálky vody so slabou lyžičkou soli. Keď vrie, stíšime oheň, pridáme scedenú ryžu a prikryté varíme 5 minút. Potom odstavíme a ešte necháme dôjsť asi 8 minút. Ale radšej kontrolujeme, lebo stačí málo a ryža nebude krásne sypká, ale rozvarená.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk