Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Kuracia pečeň s batátmi

Kuracia pečeň s batátmi

Nerobievame ich často, ale keď už, tak si veľmi pochutíme. Kuracie pečienky sú lacné a výživné jedlo, ako bonus aj rýchlo hotové. Má k nim rada niečo sladké, preto som skúsila túto verziu s batátom. Dobrota. :)

  • Čas varenia 20 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

600 g  kuracia pečeň
1  cibuľa
1-2  strúčik cesnaku
1 PL  ghí/ olej
2 PL  tamari omáčka
 soľ
1/2 ČL  mletá sladká paprika
0,5 dl  paradajková passata
250 g  batát

Postup prípravy

Na tuku speníme cibuľu a prelisovaný cesnak, trošku osolíme. Pečienky umyjeme, osušíme, prekrojíme a prihodíme do panvice. Osmažíme, aby sa zo všetkých strán zatiahli. Potom pridáme trochu mletej papriky, tamari a paradajkového pretlaku alebo passaty. Nakoniec prihodíme aj batát nakrájaný na kocky. Podlejeme trochou vody alebo vývaru a prikryté dusíme, kým batát nie je mäkký. Vtedy je hotové aj mäso a môžeme obedovať. :)

 

...

Tip: Vyskúšajte aj verziu na víne s jablkami, tiež dobrá kombinácia. ;)

8. 3. 2021 15:46

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty